SePoarta.ro

Articole
Moda
Coafuri, frizuri
Make-up, manichiura
Barbati cu stil Tatuaje, piercing Intra pe forum Contact

;
  • wer Berbec (21.03 - 20.04)
    wer Taur Taur (21.04 - 21.05)
    we Gemeni Gemeni (22.05 - 21.06)
    Gemeni Rac Rac (22.06 - 22.07)
    wre Leu Leu (23.07 - 22.08)
    Gemeni Fecioara Fecioara (23.08 - 21.09)
    Gemeni Balanta Balanta (22.09 - 22.10)
    Gemeni Scorpion Scorpion (23.10-21.11)
    Gemeni Sagetator Sagetator(22.11-20.12)
    Gemeni Capricorn Capricorn(21.12-19.01)
    Gemeni Varsator Varsator (20.01-18.02)
    Gemeni Pesti Pesti (19.02 - 20.03)
Berbec


Indice de masa corporala

Berbec

DESERT ISPITITOR


PRAJITURA CU FRUCTE DE PADURE - gata in 15 minute

PRAJITURA CU FRUCTE DE PADUR

6 portii
273 calorii per portie
1 g grasimi,0 g saturate

Incrediente:1 kg de fructe de padure:mure, zmeura, fragi, afine…etc. 200g zahar tos, 10 felii paine alba (toast), uscate si curatate de coaja.
1 - pune fructele rosii si pe cele negre separat, in cate un vas mic pe foc si adauga 75 ml apa si cate jumatate din cantitatea de zahar. Incalzeste usor timp de 3-4 minute, pana cand zaharul se dizolva  si fructele se inmoaie. Strecoara continutul fiecarui vas prin sita si amesteca zeama obtinuta.
2 - Inmoaie painea in zeama si tapeteaza un bol de 1 litru, avand grija sa pastrezi suficienta paine pentru a acoperi bolul. Aseaza fructele, cat sunt calde, in straturi alternative, rosii si negre, si acopera cu painea ramasa.
3 - Pune deasupra bolului o farfurie mica, iar deasupra ei o greutate de circa 0,5 kg, ca sa presezi prajitura (aseaza bolul in alt vas, pentru ca zeama sa nu se scurga pe din-afara). Da la rece peste noapte. Inainte de a servi, rastoarna prajitura pe un platou si serveste cu frisca batuta.

DESERT CU FRUCTE ROSII

Gata in 10 minute
6 portii
251 calorii per portie
11 g grasimi, 6,5 g saturate

Incrediente:500g fructe rosii,300 ml frisca lichida, 8 felii de briosa, uscate, 300 ml crema de vanilie (preparata dinainte din pudding de vanilie), 100 g zahar tos, 50 ml lichior de portocale.

1 - Incalzeste fructele cu 75 ml apa si zaharul timp de 2 minute, apoi strecoara zeama si adauga lichiorul. Bate frisca
2 - inmoaie  briosa in zeama alcoolizata si tapeteaza un bol de circa 1 litru. Adauga fructele si crema de vanilie in straturi, astfel incat deasupra sa ai un strat de crema. Da la rece pana in momentul servirii.

 

DESERT FRANTUZESC CU FRUCTE

DESERT FRANTUZESC CU FRUCTE

1 portii

Prepara un compot de fructe incalzind 200 g fructe de padure cu 50 ml apa si 50 g zahar.inmoaie 2 felii de briosa in lapte si presara zahar tos .Prajeste briosa intr-un cub de unt pana cand zaharul se carmelizeaza si serveste cu compotul deasupra si cu 1 lingura de iaurt natural gras, frisca batuta sau inghetata de vanilie.

 



Alte articole din categoria GASTROOMIE
Meniuri usoare pe baza de peste si fructe de mare
Salate delicioase

Bauturi

Lenjerie Intima

2

 

 

Copyright 2007-2008 © HBM. All rights reserved.
SePoarta.ro - Desert | Dulciuri | Prajituri | Retete desert | Retete prajituri